Menu
CHARAKTERISTIKA UKAZOVATEĽOV
Mikrobiologický rozbor vody, chemický rozbor vody
Laboratórium CHEMPAL s.r.o., Bratislava
Prehľad základných skúmaných parametrov
chemického a mikrobiálneho rozboru vody
Mikrobiologické
ukazovatele:
E.coli
Koliformné baktérie
Enterokoky
Kultivovatelné mikroorg. pri 36°C
Kultivovatelné mikroorg. pri 22°C
Pseudomonas aeruginosa
Clostridium perfringens
Hydrobiologické
ukazovatele:
Živé organizmy
Mŕtve organizmy
Bezfarebné bičíkovce
Vláknité baktérie
Mikromycéty
Železité a mangánové baktérie (Fe,Mn)
Abiosestón
Chemické ukazovatele:
Z: Zákal
F: Farba
A254 Absorbancia pri 254 nm
pH: reakcia vody (pH)
EK: Elektrolytická vodivosť
VCl: Voľný chlór (Cl2)
NO3–: Dusičnany (NO3–)
NO2–: Dusitany (NO2–)
NH4+: Amónne ióny (NH4+)
FE: Železo (Fe2+, Fe3+)
MN: Mangán (Mn)
CHSK: Chemická spotreba kyslíka manganistanom (CHSKMn)
CA a MG: Celková tvrdosť (Ca+Mg)